Hortus Botanicus

Ontdek unieke plantcollecties

Ontdek de unieke plantcollecties van de Hortus botanicus Leiden, de oudste botanische tuin van Nederland. De sfeervolle en historische tuin werd in 1590 door de Universiteit Leiden gesticht als tuin voor onderzoek en onderwijs en ontwikkelde zich in de loop van de geschiedenis als dé plek voor baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van planten. Het was bijvoorbeeld hier dat beroemd botanicus Carolus Clusius de eerste tulpen van Europa kweekte en dat Philipp Franz von Siebold zo'n 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan in Nederland introduceerde.

Het hele jaar rond zijn hier bijzondere planten te zien, zoals vleesetende planten, zeldzame tropische orchideeën, oeroude bomen, cactussen en nog veel meer. Bezoek de oerwouden van Zuidoost-Azië in de tropische kassen en maak een ontspannen wandeling onder de kleurrijke, eeuwenoude monumentale bomen in de herfst. De tuin is in elk jaargetijde een bezoek waard. De Hortus heeft ook een museumwinkel en het gezellige Hortus Grand Café.

Let op! Kies de juiste tickets voor kinderen en/of volwassenen.

€ 9,00
 
Praktische informatie
  • Website: www.hortusleiden.nl
  • Openingstijden: elke dag van 10:00 tot 18:00 (zomer), dinsdag-zondag van 10:00 tot 16:00 (winter).
  • Adres: Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

Bereikbaarheid

Kom meer te weten over hoe u Hortus botanicus Leiden kan bereiken: https://www.hortusleiden.nl/plan-je-bezoek/adres-route.

Er zijn ter plaatse rolstoelen beschikbaar (om zeker van een rolstoel te zijn, kun je deze reserveren via hortus@hortus.leidenuniv.nl ). De hoofdpaden zijn rolstoeltoegankelijk. De kassen zijn niet volledig rolstoelvriendelijk.

 
Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze

Na betaling ontvangt u via de mail uw voucher voor Hortus Botanicus. Op deze voucher staat een barcode, deze kunt u zelf bij de poortjes van Hortus Botanicus scannen.

Voorwaarden